Još jedan bivši pripadnik OVK dobio poziv iz Haga

Specijalni sud pozvao je bivšeg pripadnika OVK, Fljamura Hotija (Flamur Hoti), da se pojavi u Hagu.

Navode je za RTV Besa potvrdio upravo Hoti. On je rekao da će 27. maja 2019, zajedno sa advokatom Baškimom Nevzatinom otići u Hag, a 28. maja pred sud.

„Ovo je još jedan izazov za nas vojnike slobode, sada već 20 godina radim u Vatrogasnoj brigadi i ne znam zašto, kako sada nakon dve decenije ovaj Sud sa svojim nepravdama želi da nas izazove“, rekao je on.

Povodom ovog poziva Specijalnog suda reagovao je poslanik Samoopredeljenja Arber Ređaj (Arbër Rexhaj).

Objavom na Fejsbuku, on je poručio da je Specijalni sud „leglo koje će zasmrdeti istoriju kao i rat oslobodilačke Vojske Kosova“.

On ovaj sud naziva projektom Srbije dok je PDK optužio da joj je pomogao.

„Srpski projekat je tada pomogla PDK. Sada umesto onih koji su ga stvorili, Tačija i Kadrija, ispaštaju najbolji momci koji su dali sve što su imali za svoju zemlju. Sa tobom smo Fljamure Hoti“, napisao je on.

KoSSev:  Podsećamo, prištinska Gazeta Express nedavno je pisala da će prve optužnice Specijalno tužilaštvo podići u toku ove godine, dok njeni izvori navode i da je ovo glavni razlog zašto posle 20 godina, kosovski lideri „razmišljaju o količini i monstruoznosti zločina počinjenih od strane Srba na Kosovu“.

Ovaj list je najavio sredinom aprila, takođe se pozivajući na neimenovane izvore, da bi prve optužnice Specijalnog suda mogle biti podignute protiv predsednika kosovske skupštine, Kadrija Veseljija i kosovskog predsednika, Hašima Tačija i to zbog političkih ubistava.

Kadri Veselji, inače predsednik PDK, nedavno je bio na udaru medijskih natpisa, a prvenstveno Gazete Express koja je pisala da je on 3. maja otputovao u Hag na ispitivanje. Veselji je kasnije, demantovao ove navode.

Izvor: Koha, Kossev

Comments

Pročitaj još