• Početna>
  • Vesti>

Jović: Poseta KiM polaznika Diplomatske akademije važna zbog budućnosti

Ovogodišnji polaznici Diplomatske akademije borave od 23. do 25. maja u dvodnevnoj studijskoj poseti Kosovu i Metohiji, u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Diplomatske akademije Ministarstava spoljnih poslova Republike Srbije.

Domaćin ovogodišnjim polaznicima Diplomatske akademije tokom posete Kosovu i Metohiji je zamenik direktora Kancelarije za KiM Željko Jović, koji je izjavio za RTV Gračanica nakon posete manastira Visoki Dečani da je ova poseta veoma važna za polaznike Diplomatske akademije , jer će se upoznavanjem kulturne baštine Srbije na KiM u budućnosti bolje braniti interese države.

“Poseta koja se realizuje petu godinu za redom je vrlo važna da se diplomci upoznaju sa sa srpskom kulturnom baštinom, o onome što imaju već predznanje. Ova poseta je važna za buduće polaznike akademije. Nakon ove posete svetinjama na KiM deo njih će u budućnosti biti u diplomatskim krugovima, tako će znati zbog čega da brane interese države Srbije” rekao je zamenik direktora Kancelarije za KiM Željko Jović za “RTV Gračanica”.

Neki od polaznika akademije su po prvi put na KiM.OvA poseta je za njih jedno veliko iskustvo i jaki su utisci jer su uživo videli svetinje, pravo bogatstvo na KiM. Kada se budu vratili na akademiju imaće svojim kolegama o čemu da pričaju.

Pre posete Visokim Dečanima, polaznici akademije bili su u Pećkoj Patrijaršiji, a zatim nastavljaju u Veliku Hoču, crkve Bogorodica Ljeviška i Sveti Đorđe u Prizrenu, Prizrensku bogosloviju, manastire Zočište, Sveti Arhangeli, Visoki Dečani, Gračanica i Pećka Patrijaršija.Poseta se završava opštini Štrpce.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još