• Početna>
  • Vesti>

Izložba slika “Dajem što ne posedujem”…. Šta je to?

“Dajem ono što ne posedujem” naziv je izložbe slika Aleksandre Grozdanović i Anđele Radenković Popović,  studentkinja slikarstva na Fakultetu umetnosti prištinskog Univerziteta, koja je otvorena sinoć u galeriji “Akvarijus”.

I za jednu i za drugu ovo je prva samostalna izložba.

One kažu da je umetnost ono najličnije čovekovo, što kroz dela umetnik daje drugima, a da zapravo nikada sa sigurnošću ne može da tvrdi da je bilo njegovo.

“Ekspresija, emocija… to je nešto što predstavlja umetnost. Umetnost je to što daješ. Gledalac je tu da bi osetio nešto ” kaže Aleksandra.

“Svaki slikar svoju sliku smatra nečim najprivatnijim i kada to dajete publici na uvid, to nekako prestaje da bude vaše” smatra Anđela i priznaje da ima tremu kako će to biti prihvaćeno i kakvi će biti komentari.

Aleksandra je uglavnom inspirisana čovekom, pa u njenom izložbenom materijalu dominiraju portreti. Ima i dosta apstraktnih pejzaža.

Anđela se oslanja na linije i mrežne talase, koji formiraju perspektivu. Na njenim platnima je svet, neobičan, drugačiji, ovaj naš svet – ali opet nekako samo njen.

Izložba mladih slikarki će biti postavljena do 30. maja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još