Izbori na severu Kosova pokazali srpsko jedinstvo

Izbori na severu Kosova pokazali su toliko neophodno srpsko jedinstvo i potvrdili činjenicu da je Srpska lista opet zadobila poverenje građana. To je rezultat koordiniranog rada na terenu i zajedničkog delovanja sa državnim rukovodstvom izjavili su za RTV potpredsednik Srpske Liste Igor Simić i gradonačelnik Leposavića Zoran Todić.

“Srbi su 19. maja pokazali jasno opredeljenje i čvrst stav koji bi trebalo da razumeju i u Prištini ali i u međunarodnoj zajednici”, rekao je Simić .

Gradonačelnik Leposavića Zoran Todić je podsetio na to da je jedini način opstanka na Kosovu zapravo politika usaglašena sa državnim organima i predsednikom Aleksandrom Vučićem.”Ti izborni rezultati pokazuju da su Srbi spremni da očuvaju specifičnosti sever Kosova. Od sutrašnjeg susreta sa Predsednikom republike ne očekuje s ništa spektakularno već samo potvrda politike mira i stabilnosti”,rekao je.

Igor Simić je istakao da kandidatima Srpske liste nisu važne funkcije već jedinstvo i odlučnost jer su protivkandidati bili predstavnici Albanaca.

“Ne bi bilo nikakvog smisla da smo bojkotovali te izbore, jer bi onda o sudbini ove četiri opštine odlučivali Albanci”.

“Ostavke smo podneli kako bi upozorili Prištinu na nelogičnost taksi koje su uveli i što su vodili neke montirane političke procese” podsetio je Todić uz opasku da je Srpska lista državni projekat iza kojeg stoji kompletna državna infrastruktura”.

“Zato smo imali rekordan odziv birača na izborima” jednosglasni su bili Simić i Todić.

Lažne vesti, optužbe i pozivi na drugačiju političku borbu te različito viđenje politčkog trenutka na sevru Kosva nisu uspeli da unesu razdor među Srbe, kao je to neko očito priželjkivao.

O eventualnim novim ostavkama se još nije zauzet bilo kakav stav, dok Izborna komisija ne proglasi zvanične rezultate.

Izvor: RTV/TV Most

Comments

Pročitaj još