• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Održan Sajam obrazovanja “Dođi, informiši se”

Četvrtu godinu za redom Dom kulture Gračanica u saradnji sa opštinom Gračanica i srednjim školama organizovao je Sajam obrazovanja, namenjen svršenim osnovcima koji će za par meseci upisati neku od mnogobrojnih škola koje rade i funkcionišu na teritoriji centralnog Kosmeta.

“Ovaj sajam je dobar pokazatelj da su deca zainteresovana da se dodatno informišu o pogodnostima koje naše srednje škole pružaju i da na taj način lakše odluče čime će se dalje u životu baviti”, rekla je za RTV Gračanica Brankica Ničić, direktorica Odeljenja za obrazaovanje pri opštini Gračanica.

Od 10 do 12 časova, u galeriji Doma kulture u Gračanici, profesori i učenici srednjih škola predstavili su plan i program svojih obrazovnih ustanova.

“Mislim da mašinska škola nudi smerove koji su i te kako potrebni omladini posebno u ovim vremenima. Ove godine mašinska škola nudi smer Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i klasičan smer Automehaničar. Prvi smer je,savremeni smer, prati svetske tokove, a o drugom smeru mogu reći da već svi znaju o čemu se radi”, rekli su predstavnici Mašinske škole koja radi u prostorijama OŠ Miladin Mitić u Preocu.

“Građevinsko saobraćajna škola i ove godine nudi tri smera: Tehničar drumskog saobraćaja, Tehničar unutrašnjeg transporta i Vozač motornih vozila. U sklopu četvorogodišnjeg školovanja učenici polažu za vozačku dozvolu B kategorije, a učenici smera Vozač motornih vozila polažu za vozačku dozvolu B i C kategorije i ujedno je njima diploma Državni ispit -Profesionalni vozač B kategorije, istakao je za našu televiziju direktor Građevinsko-saobraćajne škole Dejan Petković.

Sajam pod nazivom “Dođi, informiši se” namenjen je učenicima završnih razreda osnovnih škola, gde su na jednom mestu imali priliku da dobiju sve informacije o programima srednjih škola.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još