• Početna>
  • Vesti>

Delegacija Univerziteta Novog Sada uručila 5 računara Univerzitetu u Prištini

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost AP Vojvodine prof. dr Zoran Milošević zajedno sa delegacijom Univerziteta u Novom Sadu, posetio je danas Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Tom prilikom, delegacija koji su predvodili prorektor Univerziteta u Novom Sadu Sanja Podunavac Kuzmanović i podsekretar Katarina Kovačević, zajedno sa sekretarom Miloševićem, uručili su 5 laptop računara Univerzitetu u Prištini.

Rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Zdravko Vitošević je kazao da je ovakav vid posete još jedan dokaz zajednišva i dalje saradnje u budućnosti.

“Danas je naš Univerzitet imao veliku privilegiju i čast da ugosti naše drage goste iz Novog Sada. Ono što nas posebno raduje je njihova ideja da dolaskom na naš Univerzitet donesu novi duh a to nije samo duh saradnje i zajedništva već on govori i o tome da mi ovde nismo sami i da se tako ne osećamo jer imamo ovakve prijatelje. Imamo čast i privilegiju da se družimo sa ljudima koji znaju šta je obrazovanje ali i šta je čast, moral i pre svega ljubav prema svom narodu“ istakao je Vitošević.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost AP Vojvodine prof. dr Zoran Milošević je rekao da današnja poseta svedoči o neraskidivoj vezi prištinskog Univerziteta sa drugim Unvierzitetima.

“Ovo je samo još jedna simbolika jer želimo da učestvujemo u onome što je danas potrebno Srbiji a to je da pokažemo solidarnost i bratsku ljubav jer je danas najteže biti na Kosovu i Metohiji. U našem dolasku na Kosovo mi smo odredili da ćemo prvo posetiti Kosovsku Mitrovicu zato što je ovo simbolično najsnažnija žila kucavica samopoštovanja Srba na Kosovu i Metohiji. Univerzitet je nešto što moramo zajedno čuvati. Ovi dolasci svedoče o trajnoj vezi koju imamo. Uvek ima dosta razloga doći ovde jer ovaj Univerzitet zaslužuje punu ljubav Srbije i svih nas koji imamo Srbiju u srcu” kazao je Milošević.

Sanja Podunavac Kuzmanović prorektor Univerziteta u Novom Sadu kazala je da su današnji pokloni mali gest pažnje, kako bi kolege a i studenti znali da oni misle na njih.

“Ovde smo da pokažemo šta osećamo prema našim kolegama ovog Univerziteta kao i prema njihovim studentima način u ovom trenutku da pokažemo šta osećamo je ovaj skroman poklon koji koristimo kao gest pažnje jer smo mi uz njih i mislimo na njih. Danas smo uručili 5 laptop računara, više simbolično kao znak pažnje da pokažemo našim dragim kolegama da je veoma važno da brinemo jedni o drugima bez obzira u kom delu sveta se nalazili jer je to jedini način da sačuvamo naš identitet i kulturu“ kazala Podunavac Kuzmanović.

Najavljeno je da će delegacija zajedno sa sekretarom Miloševićem, nakon posete prištinskom Univerzitetu posetiti Prizrensku bogosloviju, Pećku patrijaršiju, Visoke Dečane a uručiće i pomoć narodnim kuhinjama.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još