Đurić: Mirno i u što većem broju Srbi da izađu na izbore

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić apelovao je danas na Srbe da u što većem broju izađu na izbore za gradonačelnike u četiri srpske opštine na severu Kosova.

On je gostujući na TV Pink ponovio da je cilj albanskih političara u Prištini da kroz izborni proces pokušaju da “zauzmu” opštine s većinskim srpskim stanovništvom na severu Kosova i Metohije i da se stvara atmosfera zastrašivanja Srba da ne izađu na izbore i da oni tako proguraju svoje predstavnike za gradonačelnike.

– Ne želim da verujem da je to moguće i važno je da ne dozvolimo da Albanci isprovociraju sukobe unutar Srba. Naš odgovor na to treba da bude da mirno i na civilizovan način izađemo u što većem broju na izbore – rekao je Đurić i dodao da bi izbor nekoga od albanskih predstavnika za gradonačelnika opština na severu značilo reprizu scenarija u Prizrenu, Đakovici gde skoro da nemamo ili imamo zanemarljiv broj predstavnika Srba.

Đurić kaže da je danas najvažnije da se pokaže da su Srbi složni i jedinstveni. Takođe je dodao da je srpsko jedinstvo trn u oku albanskim separatistima i međunarodnoj zajednici.

– Moja molba i apel svima kojima je stalo do severne Kosovske Mitrovice, Zubinog potoka, Zvečana, Leposavića, svi koji vole svoju zemlju, a pozivam i druge nacionalnosti Rome, Bošnjake kojima je Srbija na srcu da izađu izbore, i podrže kandidate Srpske liste – poručio je Marko Đurić.

On je dodao i “da ćemo se boriti svom snagom da strah ne pobedi”. Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da očekuje da će Srbi pokazati visok stepen razumevanja za svoje interese i glasati za kandidate Srpske liste. On je dodao da će ovi izbori ponovo pokazati Međunarodnoj zajednici da ne može da se računa na podeljenost srpskog naroda.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže i da je sa albanske strane moglo da se očekuje da će podizati tenzije, ali da je još nelogičnije ponašanje pojedinih predstavnika Srba koji pozivaju da se glasa za Albance.

Izvor: Tanjug

Comments