• Početna>
  • Vesti>

Posebna sednica Skupštine Srbije o Kosovu; Vučić: Spreman sam da govorim, odmah

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala posebnu sednicu parlamenta za 27. maj ove godine na kojoj će se naći izveštaj o KiM.

Gojković je danas novinarima kazala da će predsednika Republike Aleksandra Vučića pozvati da prisustvuje sednici, učestvuje u raspravi i podnese izveštaj o KiM. Vučić ranije za RTS izjavio da je spreman da se na toj sednici pojavi.

Poziv će, dodala je, uputiti i premijerki Ani Brnabić, članovima Vlade Srbije i direktoru Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marku Đuriću. 

“Očekujemo da se nakon izveštaja predsednika otvori debata i da u njoj učestvuju svi poslanici Narodne skupštine, jer je ovo veoma važna tema”, istakla je Maja Gojković.

“Spreman sam da govorim, odmah”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, da je spreman da govori pred Narodnom skupštinom o Kosovu – odmah, odnosno u narednih nekoliko dana, ukoliko za to postoji mogućnost.

On je rekao o izjavama kosovskih zvaničnika i o donošenju “Rezolucije o genocidu Srbije na Kosovu”, da veruje da, nažalost, “začarani krug na Kosovu i Metohiji” nije zatvoren.

Povodom izjava Kadrija Veseljija da je “Niš stari srpski grad nekada bio nastanjen mnogobrojnim Albancima” za koje tvrdi da su ih Srbi proterali, kao i to da su “naši stari Prištinci došli iz niške zone, posebno iz okoline Kuršumlije”, predsednik Srbije ja rekao da bi “voleo da dođe u Niš i Kuršumliju, da vidi kako to izgleda i kako će to da mu uspe”.

Vučić je kazao da će na sve te provokacije Prištine, Srbija “reagovati uzdržano i smireno” da ne izgubimo kredibilitet u medjunarodnoj zajednici, ali i da će “zaštiti svoj narod”.

On je dodao da će Srbija na odluke Prištine reagovati i donošenjem nekih opštih akata u Skupštini kao i donošenjem podzakonskih akata u Vladi.

Izvor: BETA, TANJUG, RTS, B92

Foto: Mondo

Comments

Pročitaj još