Kuburović: Rezolucija govori o strahu i katastrofalnaj politici Prištine

Ministarka pravde Nela Kuburović ocenila je da rezolucija prištinskih vlasti o navodnom genocidu srpskih snaga na Kosovu govori o katastrofalnoj politici koju vode, kao i o strahu od istine.

“Usvajanje rezolucije pokazuje dve činjenice – prva je da aktuelnoj vlasti u Prištini gori pod nogama zbog katastrofalne politike koju vode, zbog koje svakog dana sve više i više guraju i Srbe i Albance, koji tamo žive, u sve veći društveni ambis i propast, pa misle da će ovakvim potezima davljenika uspeti da sebi obezbede još nekoliko meseci na vlasti”, navela je Kuburovićeva u pisanoj izjavi.

Prema njenim rečima, druga činjenica jeste strah od istine koja će se pokazati pred Specijalnim sudom za OVK, kada budu podignute prve optužnice.

“Jer, ko se nalazi na čelu samoprozvane države Kosovo? Nalaze se vođe terorističke organizacije, koja je proterala na desetine hiljada Srba sa prostora AP Kosovo i Metohija. Plaši se i Tači, i Haradinaj, i Ljimaj da će o masovnim grobnicama Srba čuti ceo svet, da će se o ubijanju i klanju srpske dece pričati van Srbije, da će se pronaći i kazniti odgovorni za vađenje ljudskih organa u ‘Žutoj kući’, da će dželat svake srpske žrtve posle više decenija gluvog mraka dobiti svoje ime i prezime”, naglasila je Kuburovićeva.

Sramna rezolucija, kako je dodala, još jednom potvrđuje da Priština ne želi mir i stabilnost, i da nikada nije imala iskrenu želju za dijalogom.

I Srbi i kosovski Albanci treba da žive jedni pored drugih, a to je jedino moguće ukoliko i jedna i druga strana budu za istim stolom, zaključila je ministarka pravde.

Skupština privremenih institucija u Prištini usvojila je sinoć rezoluciju o navodnom genocidu Srbije tokom rata na Kosovu 1998-1999. godine.

Izvor: Tanjug

Comments