Hodžić: Nova radna mesta u Severnoj Mitrovici

Ministarka administracije i lokalne samouprave Adrijana Hodžić najavila je danas skoro otvaranje novih radnih mesta u opštini Severna Mitrovica i realizaciju niza infrastrukturnih projekata u gradu. Ona je podsetila, da je opština Severna Mitrovica do sada obezbedila 500 radnih mesta.

U izjavi za Radio Kontakt plus Hodžić je istakla, da će opština Severna Mitrovica uskoro objaviti konkurs za upošljavanje značajanog broja nezaposlenih, u prvom redu mladih ljudi, kako bi Severna Mitrovica ostala atraktivno mesto mesto za život građana.

Ona je najavila i niz infrastrukturnih projekata koji će biti realizovani u Severnoj Mitrovici.

„Na deonici od spomenika Caru Lazaru do izlaza iz grada planirano je renoviranje kolovoza, trotoara i javne rasvete. Na istom tom potezu u planu je renoviranje fasada sa obe strane kolovoza,“ – istakla je ministarka Hodžić.

Hodžić, koja je do skoro bila šefica opštinske administracije u Severnoj Mitrovici, rekla je da je u Severnoj Mitrovici u planu izrada još dve javne garaže, da će jedna biti građena u blizini Osnovne škole Sveti Sava, a druga u blizini Doma zdravlja.

Hodžić o do sada realizovanom u Severnoj Mitrovici

Opština Severna Mitrovica do sada je realizovala ozbiljne projekte u gradu iz sopstvenog budžeta, iz Razvojnog fonda za sever Kosova i iz sredstava EU.

„Sve škole u gradu su renovirane. Većina škola je dobila savremeno opremljene kabinete i škole su opremljene kompjuterima,“ – navela je Hodžić. 

Ona je istakla da su ulagali i u putnu infrastrukturu u i rasvetu i to u ulicama Sutjeska, Čika Jovina, Knjaza Miloša, Lole Ribara i u glavnoj ulici u Bošnjačkoj mahali.

„Za preko sto porodica unapređeni su uslovi života u njihovim kućama i stanovima, kroz renoviranja koje je podržala opština Severna Mitrovica,“ – kazala je ministarka.

„Opština Severna Mitrovica je svojim građanima obezbedila sportsku halu, izrađena je autobuska stanica i njenim stavljanjem u funkciju znatno je uređen saobraćaj u gradu i podignut je nivo bezbednosti za sve učesnike u saobraćaju,“ – ocenjuje Hodžić.

Kroz fond EU, realizovana je izgradnja zgrade opštine Severna Mitrovica i opštinska zgrada uskoro će biti funkcionalna, to će poboljšati pružanje usluga našim građanima, ističe Hodžić.

Opština je izgradila i novu vatrogasnu stanicu i obezbedili smo preko 500 radnih mesta za mlade obrazovane ljude u opštini, zaključuje Adrijana Hodžić.

Izvor: Kontakt plus

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još