• Početna>
  • Vesti>

Tolić: Dodela stanova mladima veliki podstrek za opstanak na ovim prostorima

Opština Zvečan je u sklopu infrastrukturnih projekata u poslednje dve godine izgradila 50 stambenih jedinica i tako rešila stambeno pitanje za socijalno ugrožene porodice i mlade bračne parove sa decom.

Dvadeset stanova je dodeljeno porodicama sa decom na Malom Zvečanu u tri zgrade. Vladimir Tolić sa svojom porodicom, živi u jednom od tih stanova koji mu je dodelila opština Zvečan.

“Ovo je velika stvar, jedan podstrek za dalje, u trenutku kada mi je to bilo neophodno. Znamo da uz posao, stan zauzima najvažnije mesto kao životno pitanje, naravno uz porodicu. To ne bi bilo moguće bez pomoći lokalne samouprave. Jedan veliki korak je napravljen, sagrađeno je 50 stanova, 30 kuća u Matici i 20 stanova na Malom Zvečanu, gde sam i ja sa mojom porodicom. To je ogroman podstrek da nastavimo da živimo i radimo na ovim prostorima” kaže Vladimir Tolić.

Suvišno je pitanje da li su i njegove komšije zadovoljne ovom promenom na bolje, kaže Tolić.

“Ružno je i pomisliti da neko nije zadovoljan nečim što ti u trenutku promeni život, i odjednom ti prestane glavobolja oko plaćanja stanarine. Vidim da će biti još stanova jer se zaista dosta gradi u poslednje vreme. Pored naših stambenih jedinica je pravo gradilište, i ako pogledate naselje “Sunčana dolina” to će za neko vreme biti jedan grad u malom. Ako vam kažem da u zgradi u kojoj sam ja ima 10 stambenih jedinica i ukupno 15-oro dece to dovoljno govori o opravdanosti dodele ovih stanova”,rekao je Tolić, dodavši da je u toku izgradnja još dve zgrade.

Poručio je na kraju da ima nade za mlade u Zvečanu , da stvaraju svoje porodice, a da je opština tu da pomogne.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još