• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Medicinski aparati i sanitetski materijal ambulanti u Lepini

Povodom dana medicinskih sestara, predstavnici opštine gračanica obišli su danas ambulantu u Lepini i nekoliko medicinskih aparata i sanitetski materijal.
 

Ambulantu u Lepini, koja funkcioniše u sklopu Doma zdravlja Donja Gušterica, obišli su gradonačelnik opštine Gračanica Srđan Popović i direktor Odeljenja za zdravstvo Aleksandar Popović, koji su poručili da će im poboljšanje uslova za rad u zdravstvenim ustanovama biti prioritet i u ovoj godini, kako bi stanovnici ove opštine imali adekvatnu medicinsku pomoć.

Preedsednik Opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da svako mesto na teritoriji opštine ima po jednu adekvatno uređenu medicinsku ustanovu.

„ Ovo je bila i prilika da razgovaramo sa osobljem i lekarima da vidimo na koji način ubuduće možemo da pomognemo ovu ambulantu.Nadamo se da će uručena pomoć olakšati rad medicinskom osoblju. U interesu je opštine da što više osnaži zdravstveni sistem pogotovu u mestima kao što su Lepina, Radevo skulanevo Suvi Do , Batuse jer je veoma bitno da zdravsteni sistem i ustanove budu meštanima uvek na usluzi “, kazao je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.

Direktor  odeljenja za zdravstvo Aleksandar Popović  najavio je  nastavak ravnomernog ulaganja u sve zdravstvene ustanove.

„Cilj nam je da i tokom 2019. godine, kao i prethodne, ostvarimo sve planirane aktivnosti. Ovo je jedan od primera nastavka ulaganja u zdravstvene ustanove i tako će biti i ubuduće. Nastojaćemo da stvorimo ambijent u kojem nećemo brinuti o kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga našim građanima“, rekao je Aleksandar Popović.

Na uručnoj pomoći opštinskom odeljenju za zdravstvo i predsedniku opštine Gračanica,  zahvalio se zamenik direktora Doma zdravlja u Donjoj Gušterici dr Nebojša Milovanović, koji je istakao odličnu saradnju sa predstavnicima opštine   Gračanica koji, kako je kazao, „imaju  sluha da prepoznaju potrebu ovdašnjeg  zdravstvenog sistema“

„Dobili smo  dosta donacija od opštine Gračanica i Odeljenja za zdravstvo što se tiče infuzionih rastvora,  sanitetskog materijala kao i aparata za dijagnostiku. Ambulantu u Lepinu izdvaja i profesinalna stomatološka praksa što je odlično jer na taj način sprovodimo jedan program gde i decu i odrasle edukujemo da vode računa o svom oralnom zdravlju. Uz pomoć opštine Gračanica i drugih ljudi koji se bave zdravstvom nastavljamo da pružamo dobar kvalitet medicinskih usluga“, rekao je dr Milovanović.

Ambulanta u Lepini svakodnevno radi u dve smene , kaže medicinska sestra Milena Ilić koja se opštini Gračanica zahvalila na pomoći.

„ Imamo lekara opšte prakse svakog dana, kao i doktora specijalistu hematologa dr Zorana Mitrovića koji ima veliki broj pregleda.  Aktivna je i služba patronaže koja obilazi pacijente koji nisu u mogućnosti da dođu do ambulante i tako im pružamo svu adekvatnu zdravstvenu zaštitu čak i pacijatima koji boluju od karcinoma“, kazala je Milena Ilić.

Lekari i medicinsko osoblje ambilante u Lepini,  puni su reči hvale i za direktora Zorana Mitrovića, čijim je zalaganjem,  kako ističu, ova ustanova od ruine postala lepo uređen prostor, u kome se pacijentima na dostojanstven način mogu pružati medicinske usluge.

Ambulanta u Lepini svakodnevno pruža primarne medicinske usluge stanovnicima  Lepine, Radeva,  Skulaneva,  Suvog Dola i  Batusa, a zahvaljujući pomoći Kancelarije za KiM i opštine Gračanica i zalaganju rukovodstva ove zdravstvene ustanove,  u prethodnih nekoliko godina ova medicinska ustanova je renovirana i opremljena novim nameštajem, kao i modernom stomatološkom stolicom.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još