PU “Lane” Zvečan: Od septembra mesta za svu decu

Predškolska  ustanova “Lane“ ova ustanova od septembra će proširiti svoje kapacitete za još 60-oro dece, rekla je gostujući u programu Radio Kosovske Mitrovice direktorka Zorica Keljanović.

Naime, aneksom ugovora sa Opštinom Zvečan izgrađen je novi objekat u dvorištu gde se nalazio stari, površine od 100 kvadrata.

„Dobili smo dve radne sobe što za nas znači mnogo, s obzirom da imamo 60-oro dece na listi čekanja, nadam se da ćemo u ovoj godini izaći svim roditeljima u susret i upisati svu decu koja se nalaze na listi čekanja“ rekla je Keljanović.

Predškolska grupa (četvoročasovna)  koja je zbog nedostatka prostora morala da se izmesti u O.Š „Vuk Karadžić“  vratiće se pod okrilje predškolske ustanove, istakla je Zorica Keljanović.

„Objekat je potpuno opremljen, samo se čeka na inventar, što je Opština Zvečan preuzela na sebe, i kašnjenja neće biti. Krećemo  1. septembra“ rekla je.

Ona je istakla da obdanište koje je otvoreno 2001. godine nije bilo opremljeno u potpunosti po standardima koje zahteva taj uzrast.

„Ali unazad pet godina smo jako lepo opremljeni , od samog ulaza, jer je sam prilaz našem dvorištu bio jako loš.  Deca su padala, roditelji, nisu mogli dobavljači da dopreme hranu. Onda je Opština Zvečan preuzela na sebe sve, opremila dvorište bekament pločicama, odrađena je fasada na nekim delovima, zamenjeni su krov i oluci. Sam ulazak u objekat opremljen je igračkama, rekvizitima, tepisima, radne sobe su dobile sasvim drugi izgled. Opremljeni smo krevetićima prilagođenim uzrastu dece, od jaslenog do starijih grupa. Prošle godine smo se opremili Pertinijevim plastičnim krevetićima koji ispunjavaju sve svetske standarde”.

Kuhinja je od pre godinu i po dana nova, opremljena od Inox-a , sa velikim radnim površinama, lakša za održavanje, a  koja je ranije bila od iverice, zbog čega nas je upozoravala sanitarna inspekcija, s obzirom da nije bila prilagođena za takav objekat, istakla je i dodala da u ovoj ustanovi boravi oko 350-oro dece.

„Dvorište je uređeno, ozelenjeno, park je prilagođen deci, a tu je i nezaobilazna trambolina. Opština nam je obećala dalje uređenje dvorišnog prostora, kada novi objekat bude otvoren“ dodaje  Keljanović.

Mališani iz Zvečana sutra nastupaju na takmičenju „DEDAR“ u Smederevu

Deeca uzrasta od četiri i po do pet godina otputovala su u Smederevo na takmičenje Dečjih dramskih radosti „DEDAR“  koje će se održati u utorak 14. maja, gde nastupaju prvi od 10 časova, kaže direktorka ustanove “Lane”.

Kadar u našoj instituciji je stručan, sa licencama, osposobljen za rad sa decom, a vaspitači i sav tim ulažu veliki rad i trud oko dece. U svemu tome nas podržavaju i verno prate roditelji, navele je Keljanović i najavila da 29. maja deca odlaze na Međunarodno takmičenje u tradicionalnim igrama i modernom plesu, koje se održava Požarevcu , gde mališani iz Zvečana učestvuju u oba bloka.

Odlazak na ova takmičenja pomognut je od strane Opštine Zvečan, istakla je.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još