Arlov u trodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz  Republike  Srpske Milorad Arlov u trodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji.

Arlov će 12.maja u Leposaviću po pozivu predsednika opštine  Zorana Todića i Crkvene opštine Leposavić prisustvovati obeležavanju Sv. Vasilija Ostroškog hramovne  i opštinske slave Leposavić.

Podela  četveromesečnih stipendija  u iznosu 2400 evra za šestoro dece na Kosovu i Metohiji koje preko humanih ljudi stipendira ovaj Odbor na mesečnom nivou od 100 evra ili godišnje  ukupno 7 200 evra. Stipendije se dodeljuju  pune  tri godine  započete u maju 2016.godine. Podela je 13.maja u 10 časova u prostorijama Udruženja roditenja “Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici.

Nakon podele stipedija Arlov će obići pripremljeno gradilište za Dnevni centar “Podrži me“ Kosvska Mitrovica.

Arlov će prisustvovati u Goraždevacu 14.maja hramovnj slavi Sveti Prorok Jeremija. Odbor za pomoć Kosovu i Meohiji iz Republike Srpske po prvi put u Goraždevcu organizuje slavski kolač sa zlatnikom u liku Svetog Jeremije. U lomljenju velikog kolača učestvuju deca predškolskog i školskog uzrasta.

U toku trodnevne posete planirana je i poseta Gračanici, kao i poseta nekim osnovnim školama iz kojih deca 16.juna dolaze u Republiku Srpsku u najmasovnijem projektu do sada “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još