Spasojevići veruju da će pravda biti zadovoljena

Sud u Prišitini nedavno je produžio za još dva meseca pritvor pripadniku KPS Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, osumnjičenima za navodno učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine.  Istovremeno sud nije odobrio zahteve njihovih porodica da Spasojevic i Rošić budu premešteni iz gnjilanskog zatvora u zatvor u  Kosovsku Mitrovicu zbog čega su uhapšeni Srbi najpre započeli štrajk glađu da bi ga poslednjih dana prekinuli zbog slabosti i lošeg zdravstvenog stanja.

Članovi porodice Nedeljka Spasojevića poslednjih meseci prolaze kroz teške trenutke i ističu da im je svakim danom sve teže i teže. Ipak, veruju da će, i pored svih muka kroz koje prolaze, pravda i istina na kraju biti zadovoljene i da će Nedeljko uskoro biti oslobođen.

“Kad sam čula da je otišao, da nije više sa nama nije mi bilo svejedno, nisam prvo verovala, a posle pomirila sam se sa istinom i sve mi je teže i teže, svaki dan”, kaže za TV Most četrnaestogodišnja Tijana, najmlađa ćerka Nedeljka Spasojevića koji se već šest meseci nalazi u pritvoru u Gnjilanu, a koga  kosovsko tužilaštvo tereti za navodnu umešanost u ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Novembra meseca prošle godine u brutalnoj akciji pripadnika ROSU, Nedeljko je uhapšen zajedno sa još trojicom osumnjičenih Srba. Od tada do danas za Neljkovu suprugu Jelenu i njihove tri ćerke život više nije isti, a zbog svega što preživljavaju kažu da im je je svakim danom sve teže i teže.

“Najgori su mi oni zadnji dani kad ne znamo šta će biti, da li će da se produži, da li neće, šta će, kako će, to nam je najteže, kad njega nema, a sve nam je bio, i meni i deci. Kad mi je najteže budem sama, samo da deca to ne vide. Ja čini mi se mogu najviše da izdržim. Deca su deca, ja sve to mogu”, priča Jelena Spasojević.

Jelena se nada da će na kraju pravda pobediti. “Suprug kaže i godinu i dve, valjda će pravda izaći, on zna da nije kriv, najvišu brigu koju brine brine za nas”, kaže Jelena.

Zahtev porodice da Nedeljko Spasojević dobije premeštaj iz Gnjilana u zatvor u severnom delu Kosovske Mitrovice odbijen je od strane sudije. Iz tih razloga Nedeljko je započeo štrajk glađu koji je kasnije morao da prekine zbog lošeg zdravstvenog stanja i slabosti. Nedavna poseta Nedeljku u gnjilanskom zatvoru za porodicu je kažu bila veoma potresna i samo je još vise produbila njihove rane.

Izvor: TV Most

Comments