Produžen pritvor Zlatanu Krstiću

Veće za ratne zločine Osnovnog suda u Prištini je na još dva meseca produžilo meru sudskog pritvora Zlatanu Кrstiću iz Кragujevca, koga Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je izvršio krivično delo „ratnog zločina“, potvrdio za “Radio Kontakt plus”, njegov advokat Dejan A. Vasić.

Кrstić se dovodi u vezu sa događajima u selu Nerodimlje, opština Uroševac, tokom marta 1999. godine, kada su ubijeni članovi porodice Nuha, čija su tela pronađena na masovnoj grobnici u Uroševcu.

“Deseta je godina kako sam angažovan u odbranama brojnih ratnih zločina na Кosovu. Imao sam priliku da sarađujem sa velikim brojem stranih i lokalnih tužilaca, i do sada nisam u praksi zabeležio da za mesec dana tužilaštvo ne obavi baš ni jednu istražnu radnju, iako je imperativno dužno da postupa hitno“, kaže advokat Vasić.

„Zlatan Кrstić nije bio pripadnik vojske ni policije, a od sedamdesetih godina živi u Кragujevcu i na Кosovo nije dolazio tokom rata. Rodno Nerodimlje je nakon rata posećivao u više navrata i sretao se sa ključnim svedokom tužilaštva, bez ikakvih problema“, tvrdi Dejan A. Vasić.

Podsetimo, Krstiću je prethodno određena mera pritvora u aprilu ove godine.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments