• Početna>
  • Vesti>

Mustafa: Predsednik je pogrešio kada je otvorio temu granica

Predsednik DSK-a Isa Mustafa izjavio je da njegov politički subjekt neće učestvovati u dijalogu pre nego se na Kosovu održe novi izbori. U intervjuu za emisiju “n’Shesh” na RTK, Mustafa je rekao da aktuelna Vlada nema potreban legitimitet da zaključi proces dijaloga.

“U ovoj fazi nećemo učestvovati u dijalogu. Možemo postati deo dijaloga tek nakon što se izađe na nove izbore i imamo građanski legitimitet. Ova Vlada nema većinu i ne može ratifikovati eventualne sporazume sa Srbijom”, rekao je Mustafa.

Govoreći o konačnom sporazumu sa Srbijom, rekao je da DSK ne podržava sporazume koji utiču na teritoriju Kosova.

“Sporazum sa Srbijom nesme da se bavi pitanjem granica. Mislim da je to pogrešno od predsednika, ali i od onih koji su govorili o granicama. Korekcija granica je srpska ideja koja je dugo bila pripremana u Srpskoj akademiji nauka”, rekao je Mustafa.

Lider DSK-a pohvalio je istrajnost premijera Ramuša Haradinaja, rekavši da je malo verovatno da bi bez njegovog protivljenja bila zaustavljena korekcija granica.

“Mislim da je premijer bio jasan i dosledan po ovom pitanju. Bez tog protivljenja i opoziciji bi bilo teško da zaustavi ovo pitanje”, rekao je on.

Izvor RTK

Comments

Pročitaj još