Infrastrukturni projekti u Severnoj Mitrovici

Kosovska Mitrovica će dobiti Halu sportova nakon 20 godina, zahvaljujući Opštini Severna Mitrovica.

Finalni radovi su pri kraju, i očekuje se da narednih dana bude otvorena na radost brojnih sportista u našem gradu,a pre svega ljubitelja sporta.

Hala sportova

Prema podacima koje smo dobili, više od hiljadu građana Kosovske Mitrovice dobilo je krov nad glavom u 386 stambenih jedinica u prethodnih nekoliko godina, a 950 građana radno mesto.

U našem gradu izgrađena i nova opštinska zgrada, i dve javne garaže koje su doprinele rasterećenju parking prostora u užem jezgru grada, a grad je posle 19 godina dobio i gradsku autobusku stanicu.

Ulagalo se u opremanje većine fakulteta Univerzita Priština, a neki od njih su Fakultet Tehničkih nauka i Medicinski fakultet, dok su renovirane škole “Sveti Sava”, Srednja tehnička škola “Mihajlo Petrović Alas”, a koju pohađaju učenici Gimnazije i Ekonomske škole, te vučitrnska gimnazija. U ovom objektu smešteni su i Prirodno-matematički i Pravni fakultet. Renovinare su i O.Š. “Branko Radičević” i Medicinska škola sa domom učenika.

Primarna zdravstvena ustanova Dom zdravlja dobila je novo ruho proširenjem i renoviranjem postojećeg objekta, ali i Predškolska ustanova “Danica Jaramaz” za boravak oko 500 najmlađih mitrovčana.

U Severnoj Mitrovici projektom “Zelena Mitrovica” , o čemu je Radio Kosovska Mitrovica izveštavao , renovirano je sedam gradskih parkova i igrališta.

U opremu Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, uloženo je više od milion evra.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još