• Početna>
  • Vesti>

Prolećni karneval u Kosovskoj Mitrovici; parada lepote, mladosti i budućnosti

Prolećni karneval u organizaciji Predškolske ustanove ”Danica Jaramaz” održan je danas u Kosovskoj Mitrovici, na kom je učestvovalo 475 dece. Karnevalu dečaka i devojčica koji je održan na pločama kod Tehničke škole, prethodio je defile dece kroz Kosovsku Mitrovicu.

Direktorka PU “Danica Jaramaz” Gorica Marinković rekla je na karnevalu da prkosimo vremenu, oblacima i kiši. “Vi ste danas najbitniji, kao i u budućnosti, vi ste naša budućnost” rekla je i zahvalila se roditeljima dece koji su partneri u svakoj organizaciji događaja, kao i predsedniku Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandru Spiriću, koji kako je rekla, prepozna svaku ideju koju ustanova osmisli. Zahvalila je svim vaspitačima i zaposlenima,a svaka grupa će biti nagrađena i dobiti diplomu za svoj trud.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, rekao je da “stvaramo bolje i pozitivnije prilike i pozitivniji ambijent za odrastanje”.

“Kosovska Mitrovica je danas sa sigurnošću pobedila. Danas je 9. maj, a danas pobeđujemo lepotom i radošću, a našu radost i ukras činite vi, i zato hvala vama i vašim roditeljima koji su se trudili i svoj maksimum dali da izgledate ovako brilijantno”.

Spirić je rekao da po prvi put danas posle 62 godine postojanja predškolske ustanove dobila i svoj dan koji obeležava. “Svakog devetog maja ubuduće pobeđivaćemo i vremenske neprilike , a borićemo se za bolje sutra i to zajedno sa našim mališanima” rekao je Spirić dodajući da “ujedinjeni, složni i zajedno možemo da prkosimo mnogim izazovima koji su pred nama , i da sa sigurnošću možemo da istaknemo da država Srbija je tu i dalje će brinuti o svakom pojedincu”.

Video na linku:

https://linksharing.samsungcloud.com/contents/view?contentsToken=1557402938893Ca37CDN¤tIndex=1

Fotografije sa karnevala možete pogledati u galeriji na našoj fejsbuk stranici.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još