Apostolova: Kosovo deo evropske porodice

Dan Evrope se obeležava širom kontinenta. Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova je povodom ovog dana poručila da je Kosovo na putu ka Evropskoj uniji.

Prisustvujući obeležavanju Dana Evrope u Prištini, Apostolova je za “RTK2”  izjavila da je izuzetno srećna što se Kosovo pridružilo obeležavanju ovog dana, jer time pokazuje da  želi da postane deo evropske porodice.

“Danas proslavljamo najvažniji dan EU. Danas proslavljamo naše evropske vrednosti. Izuzetno sam srećna da Kosovo, najmlađa država u Evropi, proslavlja sa nama. To znači i pokazuje da je Kosovo deo evropske porodice. Kosovo je u Evropi i na svome putu ka Evropi.

Kosovo je u ovom  trentuku u veoma važnim reformama, reformi evropske agende. Mi kao Evropljani podržavamo Kosovo, njegovu Vladu i institucije. Kosovo ima fantastičnu omladinu, možda najbolju na čitavom Zapadnom Balkanu i zaista očekujemo da ova omladina iskoristi priliku da poseti Evropu i upozna se sa njenom kulturom.

Došlo je vreme da se donesu važne odluke i nadam se da će naše članice uskoro doneti ovu odluku. Kosovo je usko vezano za svoj evropski put, to se vidi i u izjavama vlade i institucija, ali se još puno toga mora učiniti. Najvažnije reforme se moraju sprovesti u vladavini prava, jačanju institucija, reformi obrazovanja i puno pažnje se mora posvetiti omladini jer je ona budućnost Kosova”, naglasila je Apostolova.

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Pročitaj još