• Početna>
  • Vesti>

Ministar Udovičić sutra u KM sa stipendistima Fonda za mlade talente

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručiće u četvrtak, 9. maja, u 12 sati, u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici, 43 ugovora o stipendiranju, koje Fond za mlade talente dodeljuje studentima Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Događaju će prisustvovati i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović.

Nakon toga, takođe u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici, Udovičić i Jović prisustvovaće uručivanju ugovora o donaciji sportske opreme za fiskulturne sale pet osnovnih škola:

OŠ „Radoš Tošić“, Osojane, Istok;
OŠ „Sveti Sava“, Kosovska Mitrovica;
OŠ „Dositej Obradović“, Parteš, Gnjilane;
OŠ „Vuk Karadžić“, Sočanica, Leposavić;
OŠ „Banović Strahinja“, Banjska, Zvečan.

Ugovore direktorima ovih škola uručiće predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković.

Donirana oprema za svaku školu sastoji se od kompleta golova sa mrežama, koševa i košarkaških tabli, mreža za odbojku i 40 lopti za četiri sporta.

Na kraju posete Kosovskoj Mitrovici, Vanja Udovičić i Željko Jović prisustvovaće, u kampusu Studentskog centra, zvaničnom otvaranju nedavno postavljenog stuba za Wi-Fi internet („Internet drvo“), donaciju kompanije MTS d.o.o, koji će studentima omogućiti besplatnu internet vezu u krugu od 150 m, u okviru Studentskog centra i istovremeno korišćenje interneta na 300 uređaja. Takođe, studenti će moći da dopune baterije svojih mobilnih telefona preko USB portova koji se nalaze na stubu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još