• Početna>
  • Vesti>

Mališani PU “Đurđevak” sa vaspitačima obeležili svoj dan

Mališani predškolske ustanove “Đurđevak” iz Gračanice i isturenih odeljenja u Lapljem Selu, Čaglavici i Preocu, danas su na najlepši mogući način, pesmom i igrom pokazali da je svakom detetu potrebno lepo i bezbrižno detinjstvo, a da se odrasli moraju potruditi da im to obezbede, jer kao što i dečije pesme govore “svako dete ima pravo na detinjstvo bezbrižno i zdravo”.

Obeležavajući dan svoje ustanove pod sloganom “Drži me za ruku”, deca PU “Đurđevak” pokazala su svojim roditeljima, bakama, dekama, batama i sekama svrhu svakodnevnog boravka u vrtićima.

Igrom, pesmom, recitacijama, na pozorišnim daskama u Domu kulture u Gračanici više od 200 mališana predstavilo se i  poklonilo brojnoj publici.

Direktor PU “Đurđevak” Verica Arsić istakla je za “RTV Gračanica” da je prezadovoljna radom svojih zaposlenih, uslovima u kojima deca borave, i da će se truditi da tako bude i u buduće.

“Svoj rad u Prištini, “Đurđevak je posle rata nastavio u Gračanici. Danas u našim prostorijama boravi više od pet stotina dece. Imamo isturena odeljenja  u Lapljem Selu, Preocu, Čaglavici. Roditelji su zadovoljni, a što je najbitnije, svoje zadovoljstvo svakodnevno pokazuju i naša dečica”, ističe Arsić.

Jedna od vaspitača u ovoj ustanovi Jadranka Jovanović rekla je da su svi zaposleni  presrećni kada sav trud i rad sa decom mogu da pokažu u ovakvim posebnim danima.

“Danas će deca igrati, pevati, recitovati i zaista smo ponosni i na svoj rad ali i na svoju direktoricu koja je uvek uz nas i potrudi se da obezbedi sve što nam je potrebno kako bismo radili kako treba. Koreografije i scenske kostime smo sa posebnim zadovoljstvom radili i posebno ističem odličnu saradnju sa roditeljima i decom”, navodi Jovanović.

Šareni kostimi i raznovrsni rekviziti zasijali su na mališanima i upotpunili njihov bogat scenski nastup.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još