• Početna>
  • Vesti>

Gradonačelnik Štrpca Nikolić: Napad na naše meštane-napad na opstanak

Gradonačelnik Opštine Štrpce Bratislav Nikolić najoštrije osuđuje jutrošnju prekomernu upotrbu sile od strane pripadnika ROSU i napad na stanovnike opštine Štrpce koji su pokušali da zaustave bager za izgradnju mini-hidroelektrane i samim tim zaštite svoja prava i ocenjuje da je to napad na sve stanovnike Štrpca, kaže se u saopštenju dostavljenom redakciji “RTV Puls”.

“Celokupno opštinsko rukovodstvo i ja lično smo oduvek bili uz svoj narod i tako će biti i nadalje. Ono što se jutros desilo, kada je usled prekomerne upotrebe sile povređeno dvadeset meštana naše opštine je nešto što je nedopustivo i nešto što više nikad ne sme da se ponovi. Stava smo da se svi problemi moraju rešavati jedino na miran način” istakao je Nikolić.

Opština Štrpce je donela odluku o obustavi radova na izgradnji mini hidroelektrane zbog zamućenja vode za piće u rezervoaru a samim tim i zbog ugrožavanja vodosnabdevanja i ta odluka je i dalje na snazi.

Iz Opštine Štrpce ističu da će o svemu što se danas desilo razgovarati sa nadležnima i tražiti objašnjenje za ovakav vid primene sile nad nedužnim stanovnicima Štrpca.

Naša poruka je da će opštinsko rukovodsto ostati na strani svog naroda i braniti prava svakog građanina ove opštine. Ovo je način kojim se pokušava da se sav naš rad i trud da sakome ko u Štrpcu živi pružimo maksimalno dobre uslove za normalan život minimizira ali mi to ni po koju cenu nećemo dozvoliti, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još