• Početna>
  • Vesti>

Pokloni za Bogdana, prvu bebu rođenu pred Vaskrs u Pasjanu

Volonteri Humanitarne organizacije Srpska solidarnost hranom u Beogradu, uručili su danas zlatnik i druge vredne poklone malom Bogdanu, rođenom pred najveći hrišćanski praznik Vaskrs u porodilištu u Pasjanu. Posle Kosovske Mitrovice i Gračanice volonteri Humanitarne organizacije Srpska solidarnost hranom,  stigli su i u porodilište u Pasajanu sa poklonima za prvorođenu bebu tokom vaskršnjeg praznika. Uručili su ih mami Dragani Antanasković iz Šilova, koja je na Veliku subotu donela na svet malog Bogdana.

“Ovo mi je treće dete. Imam ćerkicu i sina. Obradovali su me poklonima. Sve što su mi poklonili potrebno mi je za dete”, kaže Dragana.

Jedan od volontera ove humanitarne organizacije, Miloš  Petković, koji je Dragani uručio poklone, kaže da je više puta dolazio na Kosovo i Metohiju sa prijateljima iz organizacije Srpska solidarnost hranom da obraduje našu decu. Ipak, ovo je prvi put da su vredne poklone doneli za najveći hrišćanski praznik Vaskrs. 

“Imali smo donotore koji nisu štedeli novac za ove vredne poklone, koje smo doneli bebama rođenim za vreme vaskršnjeg praznika u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Pasjanu. Deca su dobila zlatnik sa ugraviranim tekstom “Čuvari Kosova i Metohije”, što će oni sigurno i biti”,  kaže Miloš i dodaje da su osim zlatnika bebama poklonjena i kolica, kao i najneophodnije potrepštine koje su potrebne za prve dane novorođenčeta, od benkica, pelena, flašica, do dečje kozmetike.

Mali Bogdan, treće dete u porodici Antanasković iz Šilova, mirnim snom je prespavao mikrofon, kameru, gužvu koja se stvorila u bolničkoj sobi našim dolaskom.

Zdrava beba, kaže doktorka Marina Jovanović.“Porođaj je prošao dobro, beba je zdrava i napredna”, kaže. 

Inače, osim paketića za pravoslavne praznike – Božić i Svetog Savu, a od ove godine i za Vaskrs, HO Srpska solidarnost hranom ranije je donirala i tri stomatološke stolice: za školu u Kosovskoj Kamenici, Velikom Ropotovu i Ranilugu. 

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još