• Početna>
  • Vesti>

Prikupljeno 12.000 evra za izgradnju centra u Kosovskoj Mitrovici

U Republici Srpskoj do sada je prikupljeno 12.000 KM za izgradnju dnevnog centra “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici za 130 dece sa poteškoćama u razvoju, izjavio je predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

On je naveo da je, nakon skupštine Saveza gradova i opština Srpske 19. aprila, kojoj su prisustvovala 63 predstavnika lokalnih zajednica, potvrđeno da će se nakon vaskršnjih praznika akciji priključiti opštine Šamac, Petrovac, Ribnik, Teslić, Brod, Istočno Novo Sarajevo, kao i kompanija “Slobomir” iz Bijeljine.

“Do sada je pomoć u ukupnoj vrijednosti oko 12.000 KM uplatilo sedam lokalnih zajednica i jedan broj humanih građana Srpske. Dopis i molbu poslali smo i najvišim institucijama Republike i verujemo u njihovu pomoć”, istakao je Arlov i dodao da je pomoć od 5.000 KM obećala i Socijalistička partija.

On je izrazio nadu da će do 26. juna, kada je planirano polaganje kamena temeljca za dnevni centar “Podrži me”, biti prikupljeno dovoljno sredstava za ovaj projekat.

Svi koji su u mogućnosti pomoć mogu uplatiti i na žiro račun Odbora: 5551000034196445, sa naznakom pomoć za dnevni centar “Podrži me”, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još