Gračanica: Popović razgovarao sa ambasadorom SAD

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović sastao se danas u Gračanici sa ambasadorom SAD na Kosovu Filipom Kosnetom s kojim je razgovarao o lokalnim i političkim temama.

Predsednik Popović je ambasadora Kosneta upoznao sa aktuelnom situacijom u opštini Gračanica. Najviše je bilo reči o opštinskim razvojnim planovima, pre svega na urbanizaciji Gračanice, mogućnostima ekonomskog razvoja i bezbednosnoj situaciji.

Popović je ambasadoru Kosnetu preneo da je cilj aktuelne opštinske vlasti da Gračnicu pretvori u mesto koje je dobro i lepo za život, urbanizovani administrativni centar sa svim neophodnim sadržajima za život u 21. veku. Kako je istakao, opština Gračanica je u stalnoj komunikaciji sa građanima i na taj način pokušava da rešava i njihove socijalne i druge probleme.

Govoreći o ekonomskom razvoju, predsednik Popović je američkom ambasadoru kazao da je Opština Gračanica posvećena poboljšanju privrednog ambijenta, privlačenju i stvaranju uslova za investitore, pre svega kroz sređivanje infrastrukture.

Predsednik Popović i ambasador Kosnet razgovarali su i o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji. Popović je kazao da je trenutna sitaucija mirna, ali da su meštani zabrinuti zbog, u poslednje vreme, učestalih krađa i neotkrivanja počinilaca.

Ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet je nakon razgovora ocenio da je susret bio konstruktivan.

Ovo je druga poseta američkog ambasadora Gračanici. Krajem marta sastao se i razgovarao sa srpskim predstavnicima.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još