• Početna>
  • Vesti>

Koretište: Kamion oborio banderu – meštani bez struje i telefona

Kamion od 12 tona jutros je oborio banderu u Koretištu, nadomak Gnjilana i otkačio kabal za uličnu rasvetu i MTS mrežu i pobegao sa lica mesta.  
Meštani Koretišta su revoltirani ponašanjem vozača kamiona koji svakodnevno iz obližnjeg kamenoloma puni peska, šljunka i ostalih proizvoda od kamena,  prolaze kroz ovo mesto velikom brzinom i ne obraćaju pažnju na prolaznike, pre svega na decu koja se često igraju ispred svojih kuća.    
„Ujutru oko 9 časova veliki kamion oborio je banderu, pokidao kablove i pobegao za separaciju po pesak, ali se nije vratio ovim putem, već je prošao preko Stanišora“, izjavio je za Rtv Puls Živorad Stoilković. Kaže da su vozači kamiona obavešteni da ne idu kroz ovo mesto ali da su njih trojica uporni u tome i prolaze i do deset puta svakodnevno.
 Kosovska policija je izašla na lice mesta i obavila uviđaj.
Oko 13 časova stigla je i dežurna ekipa KEDS-a koja je samo podigla i pričvrstila kablove ali ih nije povezala uz obrazloženje da to nije njihov posao. Neizvesno je do kada  će meštani Koretišta biti bez ulične rasvete i fiksne telefonije.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još