Etno festival Glavičica u Donjoj Budrigi

Peti po redu „Etno fest Glavičica“, otvoren je danas na Glavičici u Donjoj Budrigi uz prisusutvo više od hiljadu građana Kosovskog Pomoravlja i drugih krajeva Kosova i Metohije. 

Tradicionalno najveći hrišćanski praznik Vaskrs, na Glavičici obeležen je uz tradicionalne igre i pesme lokalnih kulturno-umetničkih društava. 

Otvarajući peti “Etno fest Glavičica 2019″, gradonačelnik Parteša Dragan Petković svima koji danas slave Vaskrs poželeo je  da ga provedu u miru i zdravlju sa svojim najmilijima.  

“Svima koji danas slave, čestitam Vaskrs, da ga proslavite u miru i zdravlju. Da se okupljamo i u narednim godinama na ovom svetom mestu”, rekao je gradonačelnik Parteša Dragan Petković.

Za meštane Kosvskog Pmoravlja Glavičica je centralno mesto proslave Vaskrsa, dolaze ljudi sa svojim porodicama da zapale sveće kraj ostataka crkve Hrista Spasa.

Posle jednosatnog kulturno-umetničkog programa poseticoi su mogli da pogledaju izložbu fotografija koje su nastale prošle godine u okviru likovne kolonije Vidovdan. Članice udruženja žena iz opštine Parteš, pripremile su tradicionalnu hranu u kojoj su posetioci mogli da uživaju. 

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još