Simić: Još uvek nismo dobili zvaničan odgovor

Izborni panel za žalbe i predstavke CIK-a u Prištini usvojio je žalbu Srpske liste, čijim kandidatima juče nije bila potvrđena kandidatura.

Iz centrale Srpske liste saopšteno je da je to pokušaj da se Srpskoj listi zabrani političko delovanje i uskrate ustavom i međunarodnim konvencijama garantovano pravo na učešće u izbornom procesu.

“Pre svega u Srpskoj listi još uvek nismo dobili zvaničan odgovor na žalbu koju smo juče podneli, u vezi  protivzakonitog pokušaja dela članova CIK-a u Prištini da onemogući kandidaturu srpskim članovima ispred Srpske liste za lokalne izbore na severu Kosova i Metohije” rekao je za program Radio Kosovske Mitrovce potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

“Sa druge strane ovakvo ponašanje, nekih koji su predstavnici Albanaca samo pokazuje svu netrepeljivost prema sprskom narodu ali sa druge strane i taj pokušaj da se Srbima na KiM nametnu predstavnici u institucijama u Prištini a ne da ih srpski narod bira” dodao je Simić.

Simić ističe “da će baš zbog njihovog takvog stava, srpski narod znati kako da na to odgovori na izborima 19. maja i pruži podršku kandidatima koji su i do sada vodili uspešno opštine na severu KiM”.

On je dodao da je pasivno ponašanje predstavnika međunarodne zajednice i dalje nejasno.

“Sa druge strane još uvek ne možemo da se načudimo pasivnom ponašanju predstavnika međunarodne zajednice u Prištini koji su nemo posmatrali kako se Srbima uskraćuju osnovna ljudska i politička prava pre svega u smislu aktivnog i pasivnog biračkog prava odnosno prava da izađu i budu birani” kazao je Simić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još