Srpska lista: Rošiću i Spasojeviću najhitnije omogućiti da se brane sa slobode

Odlukom da se ponovo, bez ikakvih dokaza i na osnovu lažnih svedočenja, produži pritvor našim sugrađanima Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, koji su više od 150 dana nevini zatočeni u kazamatu prevršilo je svaku meru, navodi Srpska lista u saopštenju.

“Srpska lista očekuje od nadležnih organa da se drže zakona, a ne političkih igrica, a od međunarodne zajednice da se uključe u ovaj proces i da se našim sugrađanima najhitnije omogući pravo da se brane sa slobode, ili da tužilaštvo izađe sa konkretnim dokazima. Stav da naši sugrađani treba da dokazuju svoju nevinost umesto da tužilaštvo dokazuje njihovu krivicu je klasično institucionalno nasilje, nezabeleženo na tlu Evrope” ističe Srpska u saopštenju.

Tišina, Evropske unije na drastično kršenje prava naših sugrađana je apsolutno neprihvatljivo, i mi ne možemo to razumeti.

Odlukom da pravdu zatraže štrajkom glađu najbolje pokazuje u kakvoj situaciji su Nedeljko Spasojević i Marko Rošić kao i pravosudni sistem na Kosovu i Metohiji, zaključuje Srpska lista u saopštenju.

Izvor: Radio KM-saopštenje

Comments