Đurić: Učešće Srba u prištinskim institucijama postaje besmisleno; obavićemo konsultacije predsednika, vlade i Srba sa KiM

Sprečavanje predstavnika Srpske liste da nastupe na lokalnim izborima na severu Kosova i Metohije jeste čin kojim su srpskom narodu u pokrajini ukinuta sva politička prava, kaže se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Dalje učešće Srba u bilo kakvim prištinskim institucijama i političkim procesima organizovanim od strane Prištine nakon ovakvog čina postaje besmisleno. Obavićemo konsultacije predsednika Srbije, vlade i Srba sa Kosova i Metohije i zajednički doneti odluku o daljim koracima, navodi se u saopštenju.

“Predstavnici balističkog i šovinističkog pokreta Samoopredeljenje u prištinskoj Centralnoj izbornoj Komisija danas su uveli mere nacionalne segregacije a Srbima je i formalno oduzet status slobodnih ljudskih bića na samoproglašenom Kosovu” dodaje se u saopštenju.

“Jedno je sasvim sigurno, Srbija, kao demokratska i odgovorna država, Albancima neće uskratiti građanska i politička prava, jer se ovakvom ludilu i neodgovornosti Prištine ne može i ne sme parirati reciprocitetom.

Neverovatno je i da se ovakve stvari događaju pred očima međunarodne zajednice, koja bez ikakvog efikasnog odgovora posmatra sve razornije manifestacije političkog divljanja Prištine” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio KM saopštenje

Comments