• Početna>
  • Vesti>

Kozarev u Vidanju: Još jedan u nizu nedopustivi napada na Srbe na KiM

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev posetio je danas porodicu Vulićević u selu Vidanje kojoj su juče nepoznati počinioci ukrali traktor iz dvorišta porodične kuće.

„Ova krađa je još jedan u nizu nedopustivih napada na Srbe u enklavama južno od Ibra. Ovde u Vidanju kod Kline posebno je izražen bezbednosni problem. Ovde su malobrojni ostali Srbi kost u grlu ekstremnim Albancima godinama unazad“, rekao je Kozarev.

On je podsetio da je porodica Vulićević i pre mesec dana bila na meti lopova.

„Ova vredna, radna dvanaestočlana porodica od kojih je sedmoro dece  je ponos Kline, srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i Srbije“, naglasio je Kozarev.

Kozarev je rekao i da je počinilac poslednje krađe pronađen i traktor je vraćen vlasnicima.

„Počinioci nekih krađa  su pronađeni, traktor je vraćen a automobil koji je bio ukraden pre mesec dana vraćen je u neupotrebljivom stanju. Na sreću traktor može i dalje da se koristi“, ukazao je Kozarev i dodao da su Vulićevićima krali i stoku.

Kako je rekao, u saradnji Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Privremenog organa opštine Klina u procesu je nadoknada štete nastale krađom stočnog fonda.

„Vulićevići će dobiti telad koju su izgubila tokom krađa ali je nedopustivo da se ovom časnom domaćinstvu, pre svega zbog dece, dešavaju ovakve stvari. Zbog te dece ćemo raditi na tome da pomognemo na sve moguće načine kako bi ostali ovde i živeli dobro“, naglasio je zamenik direktora za KiM.

Kozarev je naglasio da „zahvaljujući velikom investicionom ciklusu podržanom od strane predsednika Vučića, premijerke Brnabić  i zalaganje direktora Kancelarije za KiM Đurića Srbija ima snage da stavi na noge udruženi narod u sredinama gde je najviše izložen pritiscima“.

„Imamo načina, ne samo da nadoknadimo ono što su izgubili Vulićevići i drugi već i da im pomognemo da žive mnogo bolje u vremenu koje dolazi i da apelujemo i na Međunarodnu zajednicu i odgovarajuće faktore koji su u mogućnosti da preduzmu odgovarajuće mere kako bi  Srbi u Metohiji mnogo bolje živeli i bili zaštićeniji“, poručio je Kozarev.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još