• Početna>
  • Vesti>

Hodža: Rošiću i Spasojeviću produžen pritvor za još dva meseca

Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, osumnjičenima za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića danas je produžen pritvor na još dva meseca, potvrdio je u izjavi za KoSSev specijalni kosovski tužilac, Sulj Hodža. Uhapšeni su 23. novembra prošle godine.

Hodža, tužilac zadužen za slučaj ubistva Ivanovića, nedavno je redakciji KoSSev potvrdio da je uručio zahtev sudu za produženje pritvora dvojici Srba iz Severne Mitrovice koji su još novembra uhapšeni, pod sumnjom za umešanost u ubistvo Ivanovića.

Danas, Hodža navodi da je njima produžen pritvor na još dva meseca.

Rošić i Spasojević su u pritvoru od 23. novembra prošle godine, kada su iznenadnom akcijom specijalnih jedinica Kosovske policije u ranim jutarnjim satima uhapšeni. Pored Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića, tada je uhapšen i Dragiša Marković, dok je kao četvrti osumnjičeni označen Milan Radoičić.

Spasojević, inače istražitelj u policiji na severu Kosova, osumnjičen je da je pomogao izvršiocu tako što mu je omogućio da pobegne sa lica mesta službenim vozilom policije.

S druge strane, Rošić, kome je takođe danas produžen pritvor, osumnjičen je za umešanost u ubistvo nakon što je u džepu Ivanovića, kako je saopšteno iz tužilaštva, pronađeno pismo u kom je napisan registarski broj vozila u vlasništvu Rošićeve porodice.

Treći osumnjičeni Marković, takođe pripadnik Kosovske policije, pušten je iz pritvora 22. februara, i ova mera, kako je tada javio Radio Kontakt plus, zamenjena je merom javljanja u policijsku stanicu.

Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, tada je izbegao hapšenje i za njim je raspisana poternica. 

Nedavno je kosovsko Specijalno tužilaštvo proširilo spisak osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića sa još dve osobe, prenela je tada prištinska Gazeta exspress.

Prema pisanju Ekspresa, osumnjičene su još dve osobe iz Severne Mitrovice.

Izvor: Kossev, Radio Kontakt Plus

Foto: N1/PrtS

Comments

Pročitaj još