Proglašeni pobednici konkursa na temu Vaskrsa

Pobednici konkursa za najbolji literarni i likovni rad na temu Vaskrsa kao za i najlepše oslikano Vaskršnje jaje, proglašeni su danas na izložbi koja je održana u OŠ “Sveti Sava” u Kosovskoj Mitrovici.

Na konkursu su učestvovali učenici OŠ “Branko Radičević”, OŠ “Sveti Sava” , učenici specijalne škole “Kosovski Božur” kao i predškolske ustanove “Danica Jaramaz”.

Na literarnom konkursu “Uskršnja čarolija” prvo mesto osvojio je Uroš Martinović, učenik četvrtog razreda OŠ “Branko Radičević”, na drugom je Nikolina Baščarević učenica drugog razreda OŠ “Sveti Sava” a treće mesto je otišlo Nikolini Rakić učenici četvrtog razreda OŠ “Branko Radičević”.

U uzrastu od četvrtog do osmog razreda na literarnom konkursu, prvo mesto osvojio je Andrija Đoković, učenik šestog razreda OŠ “Sveti Sava” drugo Teodora Jakovljević učenica sedmog razreda OŠ “Branko Radičević”  a treće je osvojila Tatijana Antić takođe učenica sedmog razreda OŠ “Sveti Sava”.

Direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović je prisutnima poželeo srećne praznike i još mnogo lepih radova.

“Kulturni centar “Dragica Žarković” se i ove godine potrudio da organizuje literarni konkurs na temu Uskršnjih praznika pod nazivom „Uskršnja čarolija“ a zahvaljujući izuzetno lepoj saradnji sa OŠ “Sveti Sava” koja nam je ustupila prostor kao i Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge” istakao je Radomirović.

U organizaciji Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, otvorena je i izložba dečijih radova sa vaskršnjim motivima pod nazivom “Vaskršnja radost”.

“Mi se godinama unazad družimo i želimo da ovu tradiciju očuvamo jer je svi volimo, gajimo srpske običaje i sve ono vezano za praznike” rekao je Petar Trajković direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge.

Na likovnom konkursu, U kategoriji od prvog do ćetvrtog razreda osnovnih škola, prvo mesto osvojila je Angelina Nedeljković. učenica trećeg razreda OŠ “Sveti Sava”, na drugom mestu je Nikolina Rakić, učenica četvrtog razreda OŠ “Branko Radičević” a na trećem je Sofija Micić, takođe iz OŠ “Branko Radičević” koja je učenica trećeg razreda.

Prvo mesto u kategoriji od petog do osmog razreda na likovnom konkursu osvojila je Anastasija Jovanović, učenica petog razreda OŠ „Branko Radičević“, drugo mesto je otišlo Stefanu Stankoviću, učeniku petog razreda OŠ “Sveti Sava” dok je na trećem Nikolija Mitrović, učenica sedmog razreda OŠ “Sveti Sava”.

U predškolskom uzrastu, prvo mesto za najlepše oslikano Vaskršnje jaje otišlo je Jasmini Grujić, drugo mesto Borisu Baščareviću a na trećem je Sara Trajković.

Na dečijem nagradnom konkursu na temu “Farbamo Vaskršnja jaja” , prvo mesto osvojio je Spiridon Vulićević, drugo Jovana Simić a treće Petar Vulićević, učenici škole “Kosovski Božur”.

Konkursi su održani pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još