Srbi sa KiM: Ostvarili smo cilj,stigli smo da podržimo Vučića

Nenad Georgijev, jedan od 27 Srba sa Kosova i Metohije koji su pešice stigli u Beograd kako bi prisustvovali sutrašnjem skupu u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, kaže da su mladići ostvarili cilj zbog kojeg su 12.aprila krenuli iz Leposavića – došli su u prestonicu da pruže podršku presedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj politici.

“Došli smo da mu kažemo da smo uz njega, da podržavamo njegovu politiku i da mu zahvalimo za sve što radi za Srbe sa KiM. Mi znamo i vidimo koliko napora predsednik Vučić svakodnevno ulaže da od Srbije stvori jaku i stabilnu državu, a jedino je takva Srbija garant našeg opstanka i ostanka na KiM”, poručio je Georgijev novinarima u zgradi Predsedništva posle sastanka sa predsednikom Vučićem.

Obraćajući se medijima, Vučić je zahvalio grupi Srba sa KiM na njihovom poduhvatu i na tome što, kako je rekao, vole Srbiju i KiM u Srbiji.

“Neki su dobijali infuziju, imaju žuljeve, malo ko je nepovređen, ali su izdržali ovaj težak i naporan put sa severa KiM do Beograda, da bi pružili podršku miru, stabilnosti, ali i očuvanju naše otadžbine i očuvanju svojih domova i sopstvenom osptanku na KiM”, podvukao je predsednik.

Mladići sa KiM, njih 27, pošli su prošlog petka na marš mira da bi, kako su naveli, dali podršku predsedniku Vučiću i njegovim naporima za bolji život kako Srba na KiM, tako i za bolju, jaču i modernu Srbiju i bolji život svih njenih građana. 

Iz Leposavića, na putu ka Beogradu, prošli su kroz Rašku, Ušće, Kraljevo, Mrčajevce, Preljinu, Ljig, Lajkovac i Stepojevac.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments