• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Ukidanje taksi je ”minimum minimuma” za nastavak razgovora s Prištinom

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je u Beogradu da je ukidanje kosovskih taksi na robu iz Srbije “minimum minimuma” za nastavak razgovora s Prištinom i da od predstojećeg susreta u Berlinu ne očekuje mnogo.

“Ne očekujem mnogo (od susreta u Berlinu), mi smo pozvani, saslušaćemo šta imaju da nam kažu”, rekla je Brnabić posle obilaska audiovizuelnog arhiva i centra za digitalizaciju Srpske akademije nauka i umetnosti.

Na sastanku u Berlinu 29. aprila učestvovaće lideri Zapadnog Balkana i visoki zvaničnici EU, a Srbiju i Kosovo će predstavljati i predsednici i premijeri.

Brnabić je kazala da ne misli da će Srbiji na tom sastanku biti servirana neka gotova rešenja i da ne misli da takva ambicija postoji.

Ona je navela da će eventualni pokušaji da se promeni format pregovora Beograda i Prištine kako bi se Srbija privolela da sedne za pregovarački sto bez ukidanja kosovskih taksi, biti neuspešni.

Premijerka Srbija je ocenila da Priština ne želi kompromis i dodala da je to pokazala usvajanjem platforme koja je, kako je kazala, usmerena protiv dijaloga.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još