• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Ja ću 19. aprila da tražim jedinstvo građana po mnogim pitanjima koja nas očekuju

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će na skupu, u okviru kampanje 19. aprila u Beogradu, govoriti o budućnosti, šta mora da se uradi u godinama pred nama .

Vučić je, na televiziji Pink, rekao da se raduje tom skupu jer će će izneti plan i program za budućnost, da kaže ljudima da je u proteklih šest i po godina svakako mnogo toga i pogrešio, ali da je radio i borio se sa svojim timom svakog dana za zemlju bez gotovo ijednog dana odmora.

“Ja ću 19. aprila da tražim jedinstvo građana po mnogim pitanjima koja nas očekuju, a očekuju nas mnogi problemi po pitanju Kosova, ali i ekonomskog razvoja zbog kriza u regionu“, objasnio je Vučić.

Ukazao je da su prethodne vlasti ostavili katance na Smederevskoj Železari, koja je spašena, te dodao da sada i RTB Bor, i to ne samo rudnik, već i topionica ima izvanrednu budućnost.

“Da ne pričamo o stotinama fabrika koje sam otvorio. Samo u Nišu šest, dve u Kraljevu, Kruševcu. U Pančevu stiže još jedna fabrika – otvoriću 12.juna fabriku CF, najvećeg omponentaša. U Novi Sad smo doveli dve i dovodimo još dve fabrike. Mnogo toga se promenilo i za to smo živeli i borili se. Ne dolaze fabrike tek tako, već morate da se borite za njih“, rekao je on.

Ukazao je da su građani Srbije siti onoga što opozicija govori i radi, a to pokazuje i broj okupljenih na skupovima u okviru kampanje „Budućnost Srbije“: “Njihov sadržaj je da pevaju kada se žena onesvesti, da prete šamarčinama, da kradu i čupaju znakove i ograde, a mi želimo samo da ulepšavamo Beograd da bi privukli što više turista. Ometaju u gondolu, govoreći o stablu koje je posečeno, a oni su na Bulevaru Revolucije posekli sve platane, a ukrali su Dragan Đilas i Dušan Petrović pare za potrebe kampanje, a mi moramo da radimo sada sve“, objasnio je on.

Kaže da je, kada je krenuo u kampanju, znao da ima veću podršku nego oni, ali je ta razlika bila manja nego danas.

“Kada sam krneuo po gradovima bio sam iznenađen. Posle scena nasilja broj je svuda rastao. U Požarevcu smo imali više ljudi nego u Kruševcu, a Požarevac je manji, i u Kruševcu smo imali već ranije više pristalica“, dodao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je će na mitingu u kampanji “Budućnost Srbije” u Beogradu 19. aprila biti oko 130.000 ljudi, da će nastupiti mnoge muzičke zvezde i pozvao vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića da gostuje takođe.

“I DJ Žeks, ako bude hteo da se pridruži kod nas je dobrodošao”, poručio je Vučić i dodao da će Mitrović na mitingu napraviti “karnevalsku atmosferu sa svojim prijateljima”.

Vučić je gostujući na televiziji Pink kazao da ne želi da odgovara na zahteve opozicije jer on nije “fontana želja”.

“Mi nismo fontana želja koja će da ispunjava njihove želje”, poručio je Vučić.

On je kazao da na mitingu koji će organizovati u Beogradu neće biti nikakvog nasilja za koje je optužio opozicioni Savez za Srbiju.

“Tu nasilja nikakvog neće biti, nećemo nikoga da opkoljavamo, ni u čije kuće nećemo da ulazimo, znakove nećemo da čupamo”, rekao je on. Vučić je kazao da će 27 muškaraca koji su peške krenuli sa Kosova i Metohije na taj miting biti pored njega na bini i obratiti se okupljenim građanima. “Da nisam predsednik i ja bih došao u majici ‘I ja sam sendvičar’ iako sam završio sve škole, ali pošto sam predsednik Republike doći ću u odelu”, rekao je Vučić.

On je dodao da je gostujući na TV Pink podigao gledanost i rejting toj televiziji i kazao da voli Radio-televiziju Srbije jer kako je ocenio “imaju pristojan program”.

Izvor: B92

Comments

Pročitaj još