Uručena pomoć Maksimovićima u Koretištu

Humanitarna organizacija „Kosovsko Pomoravlje“ uručila je nedavno petočlanoj porodici Maksimović iz Koretišta pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica, garderobe i dečjeg pribora. 

Maksimovići žive u kući od 50 kvadratnih metara u neadekvatnim uslovima. Lazar i Snežana imaju troje dece, a Milenija (10), Luka ( 6) i Lana (4) najviše su se obradovali pomoći, a pre svega igračkama.

“Primarni cilj naše organizacije jeste spasavanje života, ublažavanje patnje i očuvanje ljudskog dostojanstva, jer tajna čovekovog života nije u tome da samo živi, već u tome zašto živi. Odgovaramo na humanitarne krize, uključujući prirodne katastrofe i katastrofe koje je uzrokovao čovek, kroz humanitarnu pomoć koja podrazumeva materijalnu i logističku podršku ljudima koji egzistiraju na prostorima Kosova i Metohije” navedeno je u saopštenju HO “Kosovsko Pomoravlje”.
 
Iz HO “Kosovsko Pomoravlje” poručuju da će i dalje nastaviti da pomažu ugroženo stanovništvo na području Kosova i Metohije i veruju da još uvek ima ljudi dobre volje koji će se pridružiti njihovim akcijama.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još