• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Haradinaj koristi patriotizam kao džokera iz rukava

Na redovnoj sednici skupštine Kosova lider pokreta “Samoopredeljenje” Aljbin Kurti poručio je da predsednik i premijer Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj ne izgrađuju razvoj države i istakao da se treba ujedniti protiv korupcije.

“Ideja nezavisnosti Republike je ostala bez institucija politike. Za predsednika i premijera Kosova ima dva barjaktara. Ne izgrađuju nam ni državu, ni njen razvoj. Trebamo ih ukloniti sa “vrata građana” jer im ne možemo uzeti ogledalo iz ruke”, poručio je Kurti.

On se osvrnuo i na razrešenje ministra administracije lokalne samouprave Ivan Todosijevića, uporedivši ovaj sa slučajem Nenada Rikala.

“U jesen 2017. godine premijer je štitio Nenada Rikala koga je uklonio i razrešio 2018. godine. Todosijevića je razrešio dve nedelje kasnije. To dokazuje da kada mediji objavljuju optužnicu ili građani, premijer uradi neki patriotski gest, jer on smatra vladanje kao igru kartama, patriotizam koristi kao džokera u rukavu”, kazao je Kurti.

Istakao je da se treba ujediniti protiv korupcije i vladinog kriminala jer je u pitanju sve, država, budžet, demokratija i budućnost.

“Danas je devet meseci od rezolucije za zaštitu Telekoma, ali umesto da se sprovede ta rezolucija objavljena je tendencija za privatizaciju Telekoma gde zapošljavaju svoje članove porodica”, ukazao je on.

Sednici skupštine Kosova su nakratko prisustvovali poslanici Srpske liste. Ubrzo nakon njihovog odlaska ukinut je prevod na srpski jezik.

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još