Đurić: Priština nikakvim zakonom neće da sakrije istinu

“Najava uvođenja verbalnog delikta na Kosovu i Metohiji u 21.veku je cinična igra šiptarskih ratnih zločinaca i terorista, koji se listom nalaze u privremenim institucijama u Prištini” navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

“Očigledna je želja zločinaca u Prištini da onim Srbima na KiM koje nisu pobili ili proterali, i koji nemaju nameru da odu sa svojih ognjišta, ukinu jednu od poslednjih preostalih sloboda – slobodu govora. Želeli bi tako da Srbe pretvore u neme posmatrače počinjenih zločina i kršenja svih normi domaćeg i međunarodnog prava, koje sprovode već 20 godina” dodaje se u saopštenju.

“Predlažući zakon za koji i sami otvoreno kažu da je uperen protiv srpske političke opcije na KiM i legitimnih političkih predstavnika srpskog naroda, teroristi iz Prištine žele da zabrane negiranje nečega što nije utvrđeno ni u jednoj presudi domaćih, međunarodnih, niti paralelnih privremenih prištinskih pravosudnih institucija” ističe se u saopštenju.

“Nikakvim zakonom neće uspeti da sakriju istinu, niti da se operu od stravičnih zločina koje su na KiM počinili, i nad pripadnicima srpskog naroda, ali i sopstvenim sunarodnicima. Zaboravljaju da ratni zločin ne zastareva” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Naime, ranije danas potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj predložio je vladi da utvrdi zakon o kažnjavanju poricanja ratnih zločina na Kosovu, što je kabinet premijera prihvatio.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments