• Početna>
  • Vesti>

“Dan otvorenih vrata” na Prirodno-matematičkom fakultetu PU

Prirodno-matematički fakultet PU organizovao je danas Dan otvorenih vrata.

U sklopu ove manifestacije, učenike završnih razreda srednjih škola primio je prodekan za nastavu prof. dr Nebojša Denić.

“Mi smo danas tu da vam pružimo što više informacija o našim studijskim programima kako biste na osnovu toga i nekih drugih iskustava mogli da donesete jednu odluku koja je kako za vas tako i za vaše roditelje važna – šta želite da studirate. Vaše prisustvo na našem fakultetu mnogo znači kao neko ko hoće da vidi i da pogleda ono što se naš fakultet trudi da radi” rekao je Denić.

U nastavku dana, studenti ovih odseka PMF-a predstavili su u šetališnoj zoni ulice Kralja Petra svih šest odseka koje ova visokoškolska ustanova nudi- biologija, fizika, geografija, hemija, matematika i informatika.

Budući studenti su bili u prilici da vide najzanimljiviji segemnt studentskog rada – eksperimentalni i praktični deo.

Predsednik studentskog parlamenta PMF-a Aleksandar Arsenijević kaže da su današnjom manifestacijom hteli da približe sve generacije ali i srednjoškolce.

“Ove godine, sem toga što smo svoja vrata otvorili drugima i na našem mitrovačkom šetalištu prikazali svih šest odseka, imamo zanimljive eksperimente iz fizike koji meri zračenja tela i ostalih uređaja, hemije, geografije, koja ima makete. Biologija je prikazala 22 gmizavca i to onih koji žive na našim prostorima. Današnjom manifestacijom smo hteli da približimo sve generacije kako bi sutra imali veći upis na fakultet. Osim suvoparnih predavanja na našem fakultetu ima i ljubavi. Ovo su egzaktne nauke uz pomoć kojih se lako nalazi posao” istakao je Arsenijević.

Arsenijević je pozvao sve građane i srednjoškolce da, povodom današnjeg dana, dođu i pogledaju prostorije i nastavni kadar Prirodno-matematičkog fakulteta i sami se uvere u kvalitet ove visokoškolske institucije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još