• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj razrešio dužnosti ministra Todosijevića zbog izjave o NATO bombardovanju

Nakon što je u prilogu VOA ukazano na to da dok je zamenica kosovskog ministra pravde Vesne Mikić razrešena dužnosti zbog svog stava o NATO bombardovanju,  zbog sličnih stavova nije bilo reakcija na izjavu ministra administracije lokalne samouprave Ivana Todosijevića, kosovski premijer Ramuš Haradinaj danas je razrešio dužnosti i ovog ministra iz redova Srpske liste.

„Danas sam doneo odluku o razrešenju ministra administracije lokalne samouprave Ivana Todosijevića. Ne može se tolerisati takav govor mržnje u ministrovim izjavama. Besmisleno je danas jedan od naših kolega pokazuje toliko neznanja, mržnje i vređa žrtve Račka, kao i druge žrtve Miloševićevog režima, i prihvata i odobrava terora ovog režima. To nije opravdano. U vladi koju vodim, neće biti mesta za bilo koga ko na bilo koji način vređa druge na etničkoj, rasnoj, verskoj ili drugoj osnovi, niti one koji nameravaju prihvatiti takve politike. Odluka stupa na snagu odmah“, naveo je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.

Ovo je drugi ministar Srpske liste u vladi Ramuša Haradinaja koji je razrešen dužnosti. Početkom februara smenjen je ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo.

Izvor: KoSSev

Comments

Pročitaj još