• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Potrebno je da razgovaramo sa ljudima na ključnim adresama

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić boravi u Vašingtonu gde je razgovarao sa američkim zvaničnicima. Sreo se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Metjuom Palmerom i američkim senatorima i kongresmenima.

U razgovoru za RTS, Marko Đurić kaže da je Srbija rešena i opredeljena da stvari rešava dijalogom.

“U uslovima u kojima je Priština nametnula anticivilizacijske takse, mi hoćemo da čujemo šta sve može da se uradi da bi te takse bile oborene i hoćemo da vidimo posle usvajanja prištinske platforme protiv dijaloga kakav je plan i kakva je ideja velikih sila za nastavak delovanja u smislu pronalaženja mirnog rešenja”, rekao je Đurić.

Za nas je od ključnog značaja da sačuvamo mir i sigurnost građana na terenu, da se ne dozvoli bilo kome da uzurpira prava Srba, da gazi njihova ekonomska politička prava, kaže Đurić.

Prema njegovim rečima, veoma je značajno da se ne oslanjamao na to da svi unapred znaju našu argumentaciju.

“Potrebno je da razgovaramo sa ljudima na ključnim adresama. Ja sam razgovarao i sa Palmerom i sa ljudima u Kongresu, sa ljudima iz Senata, sa željom da ih upoznam sa našom situacijom”, rekao je Đurić.

Navodi da je u tim razgovorima mogao da čuje rešenost i opredeljenost za nastavak i dijaloga i pronalaženje kompromisnog rešenja.

“Ja sam iskazao našu želju da bude učinjeno još i više kako bi se Priština naterala da odustane od anticivilizacijskih taksi i još važnije da se odvrati od eventualno daljih destabilišućih koraka”, ukazao je Đurić

“Mi brinemo o bezbednosti naših ljudi i naše zemlje i pokucaćemo na svaka vrata u svetu na koja možemo da pokucamo, da bismo sprečili dalje probleme i dalju destabilizaciju”, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodao da je veoma važno da se naši argumenti čuju dovoljno daleko.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još