• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Trifunović potpisom može da se odriče dedovine, a ne KiM

Foto: Srpska lista

Povodom današnje izjave Sergeja Trifunovića da bi “potpisom podržao članstvo samoproglašenog Kosova u Ujedinjenim nacijama” oglasila se Srpska lista.

“Sergeju Trifunović potpisom može da se odriče dedovine, a ne Kosova i Metohije, i sigurno je da neodgovornom i nedozrelom čoveku poput njega građani nikada neće ni dopustiti da se bilo šta pita o tako važnim stvarima” ističe se u saopštenju Srpske liste.

“Jadan je taj srpski političar koji bi potpisom podržao članstvo samoproglašenog Kosova u Ujedinjenim nacijama, i kome odnos prema delu teritorije sopstvene zemlje zavisi od toga kakav će stav po tom pitanju zauzeti neke druge države. Trifunović zato može da nastavi da se potpisuje kada pije na crtu po beogradskim noćnim klubovima, i neka ne sanja o tome da će njegov potpis ikada biti relevantan kada je reč o srpskim teritorijama” dodaje se u saopštenju.

Iz Srpske liste dodaju da je “Trifunovićevo pozivanje na kompromis i istovremeno protivljenje razgraničenju”.

“Licemerno je Trifunovićevo pozivanje na kompromis i istovremeno protivljenje razgraničenju, jer svako ko se apriori tome suprotstavlja jeste advokat nezavisnosti samoproglašenog Kosova u njegovim sadašnjim silom nametnutim granicama” stoji u saopštenju.

“Najdobronamernije mu preporučujemo mu da se okane politike, da ne pravi budalu od sebe i da se drži barske stolice jer za to je nesporno stručan” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još