• Početna>
  • Vesti>

Jovanović: Prioritet stambeno zbrinjavanje naših meštana

Opština Gračanica otvorila je Javni poziv za Socijalnu kartu stanovanja za period od tri godine. Pravo da konkurišu za dodelu stanova u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici, za dodelu građevinskog materijala i izgradnju i rekonstrukciju novih stambenih jedinica imaju svi koji ispunjavaju predviđene kriterijume.

Direktor opštinskog odeljenja za Urbanizam Dejan Jovanović istakao je gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica da je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović u razgovorima sa meštanima uvideo potrebu izrađivanja Socijalne karte i ona je jedan od prioritata lokalne samouprave i ove godine.

” Konkurs za Socijalnu kartu stanovanja otvoren je od 01.04. 2019.godine a da bi ostavarili neko od prava iz javnog poziva pojedinci moraju da konkurišu bez obzira da li su ranije konkurisali u okviru istog programa. Konkurs je otvoren do 22. aprila tekuće godine. Pravo da konkurišu imaju mladi bračni parovi, raseljena lica i svi koji su deo socijalne kategorije stanovništva. Aplikacije se mogu preuzeti na portirnici opštine Gračanica, a procedura oko apliciranja je ista kao i prethodnih godina”.

Uz aplikaciju je potrebno predati i potrebnu dokumenataciju.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još