• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Bivša američka administracija sprečava kompromisno rešenje za Kosovo

Ministar spoljnih posova Srbije Ivica Dačić izjavio je da nosioci bivše američke administracije 20 godina sprečavaju postizanje kompromisnog i obostrano prihvatljivog rešenja za Kosovo.

Komentarišući imena glavnih zvanica u Prištini na obeležavanju 20 godina od ulaska NATO-a na Kosovo, Dačić je rekao je da ge ne čudi što su među njima supruga američkog predsednika iz perioda bombardovanja SR Jugoslavije Hilari Klinton i tadašnja državna sekretarka Medlin Olbrajt.

On je za “Večernje novosti” rekao da je reč o ljudima koji su predvodili agresiju protiv Srbije, koja je imala za cilj nasilno odvajanje Kosova i Metohije.

Dačić je naglasio da iskreno veruje da će ovaj potez nosilaca bivše američke administracije, koja je i dalje u otvorenom klinču sa sadašnjim predsednikom SAD, ukazati Donaldu Trampu da i na ovaj način brane politiku svršenog čina koja 20 godina sprečava postizanje kompromisnog i obostrano prihvatljivog rešenja za Kosovo.

Vlasti u Prištini su se protekle dve decenije na različite načine zahvaljivale porodici Klinton, pa osim toga što je jedan butik u Prištini poneo ime po Hilari, njenom suprugu je 2009. podignut spomenik visok šest metara u centru grada.

Pre toga je bulevar, gde se spomenik nalazi, već bio nazvan po njemu.

Prištinske vlasti očekuju da 12. juna Klinton i Olbrajt dođu na obeležavanje dvadesetogodišnjice “ulaska NATO snaga”.

Izvor Vecernje Novosti

Comments

Pročitaj još