• Početna>
  • Vesti>

Međunarodni dan dečije knjige u Gradskoj biblioteci “Vuk Karadžić”

U Gradskoj biblioteci Vuk Karadžić deca Predškolske Ustanove Danica Jaramaz obeležili su Međunarodni dan dečije knjige.

Sa svojim vaspitačima i direktorom, predškolci su posetili Gradsku biblioteku i tom prilikom su im uručene članske karte.

Direktor Gradske biblioteke “Vuk Karadžić” Milan Mihajlović kaže da je dobrodošlica pre svega namenjena deci jer je danas njihov dan.

“Milo mi je da mogu da poželim dobrodošlicu u ime svih zaposlenih u Gradskoj biblioteci “Vuk Karadžić” a dobrodošlica je namenjena pre svega deci jer danas obeležavamo Međunarodni dan dečije knjige. Ovo je verovatno vaš prvi iskorak u jednu ovakvu ustanovu u kojoj ima bar nešto prilagođeno vašem uzrastu” kazao je Mihajlović.

Kako doći do toga, deca su naučila upravo danas time što su dobili, po prvi put članske karte i uz pomoć njih stekli pravo da dođu u biblioteku i podignu knjigu koju god žele.

“Uz čitanje je ovaj svet mnogo lepši nego što izgleda a vi ćete sa svojim roditeljima imati pravi put do prave knjige ali i do svih nas koji želimo da budete uspešni u budućnosti” dodao je Mihajlović.

Direktorka Predškolske ustanove Danica Jaramaz Gorica Marinković rekla je da se nada da će predškolci nastaviti da posećuju biblioteku i ulažu u sebe.

“Nastavljamo sa radom kao i svake godine a predškolci su ovde gosti. Ovde su da bi upoznali svet knjige i nadamo se da će nastaviti da posećuju biblioteku sa svojim roditeljima. Drago mi je da dolazimo svake godine i nadam se da će se ta saradnja nastaviti kao i do sada” rekla je Marinković.

Predškolcima se itekako svideo prvi dolazak u biblioteku a svojim prigodnim programom obeležili su Međunarodni dan dečije knjige.

Oni su rekli da će i ubuduće dolaziti sa svojim roditeljima i vaspitačima u biblioteku kako bi uzimali nove knjige i širili svoje znanje.

Anđelija Cvetković kaže da je prvi put u biblioteci i da ne namerava da prestane da je posećuje.

“Prvi put sam u biblioteci i jako mi se dopada. Nikad ranije nisam bila na mestu gde ima ovoliko knjiga. Volela bih da me mama opet dovede u biblioteku kako bi uzeli još knjiga jer mama i ja volimo da čitamo” rekla je Cvetković.

Za sutrašnju posetu predviđene su još tri grupe predškolaca.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još