• Početna>
  • Vesti>

Recitatorska smotra “Pesniče naroda mog” danas u K. Mitrovici

Opštinska smotra recitatora “pesniče naroda mog” biće održana danas u Mitrovačkom dvoru u 10h. U Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge koja je organizator ovog takmičenja, nadmetaće se četrdeset učenika iz svih osnovnih i srednjih škola sa područja Kosovska Mitrovice.

O pobedniku će odlučivati stručni žiri koji čine Marija Miljković, asistent na Katedri za srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici,  Lenka Milojević, takođe  asistent na Katedri za srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu i dramska umetnica Milica Mandić.

Recitatori će se nadmetati u tri kategorije: mlađi uzrast (niži razredi osnovne škole), srednji (viši razredi osnovne škole) i srednjoškolski uzrast. Biće proglašena tri prva mesta u sve tri kategorije.

Okružna smotra zakazana je za 6. april, a najbolji recitatori  u sve tri kategorije, predstavljaće naš okrug na republičkom takmičenju, koje se tradicionalno organizuje u maju mesecu u Valjevu.

Organizator smotre je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge Kosovska Mitrovica a  pokrovitelj Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrpovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još