Srebrna medalja “Jovan Đorđević” za NPP

Narodno pozorište u Prištini sa sedištem u Gračanici je dobilo još jedno vredno priznanje. Nakon sinoćnje dodele statuete “Ćuran” Milanu Vasiću u Jagodini, NPP-u je u Novom Sadu uručeno jedno od najznačajnijih pozorišnih priznanja u Srbiji, srebrna medalja “Jovan Đorđević”.

“Mi smo jedni od pet ovogodišnjih dobitnika medalje. Dobili smo je od Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu za ono što je već dvogodišnja saradnja sa SNP-om. Ona je započela potpisivanjem protokola o saradnji i našim gostovanjima sa različitim predstavama u Novom Sadu i sa jednim gostovanjem koje je SNP imalo u našoj realizaciji, uz našu pomoć, u Gračanici”, rekao je direktor NPP-a Predrag Radonjić nakon prijema nagrade.

On ističe da je za nagradu ipak bila presudna saradnja na predstavi “Ženidba”.

“Ono što je najvažnije, što je bila kruna naše saradnje, to je predstava ’Ženidba’, u režiji Milana Karadžića, koja je postigla prilično veliki uspeh. Sinoć nagrada u Jagodini, devet puta zaredom izvođenje u Novom Sadu na sceni ’Pera Dobrinović’ pred prepunom salom. Jednostavno, imamo predstavu koja se svuda traži i koja je svuda popularna”, svodi utiske Radonjić.

“Mislim da smo nagradu zaslužili, kao pozorište, našim zaista predanim i vrednim radom tokom prethodne dve godine, kao i da to umrežavanje sa najvažnijim srpskim pozorištima počinje da daje sve više rezultata”, dodao je direktor NPP-a.

“Prištinsko narodno pozorište se u narednom periodu nada sve češćem učešću na festivalima, proizvodnji dobrih predstava, igranju našeg repertora, zašto da ne i nagradama, i ja mislim da ćemo sve to ispuniti u okviru maksimuma naših mogućnosti”, kazao je Predrag Radonjić.

Paralelno sa pripremama predstave “Ivkova slava” glumci NPP-a će tokom aprila nastaviti sa izvođenjem “Uspavane lepotice” na Kosovu i Metohiji, a u “Ženidbi” će, u narednom mesecu, ponovo moći da uživa publika u Novom Sadu i Gračanici.

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još