• Početna>
  • Vesti>

Recitatorska smotra „Pesniče naroda mog“: Popularisanje poezije kao sažimanja celokupnog ljudskog iskustva

Opštinska recitatorska smotra „Pesniče naroda mog“  biće održana 51. put u subotu 30. marta u Mitrovačkom dvoru, sa početkom u 10h. Ove godine nadmetaće se četrdeset učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Kosovske Mitrovice, rekla je gostujući u emisiji „Mitrovica na dlanu“ Radio Kosovske Mitrovice stručni saradnik u Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge Olivera Milić.

„Cilj ove manifestacije je upućivanje omladine u složene sadržaje poezije, koja nastoji da odgonetne smisao života i obuhvata sveukupno ljudsko iskustvo. Cilj nam je popularisanje poezije, širenje kruga recitatora i ljubitelja poezije“ rekla je Milić.

O pobedniku će odlučivati stručni žiri koji čine Marija Miljković, asistent na Katedri za srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici,  Lenka Milojević, takođe  asistent na Katedri za srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu i dramska umetnica Milica Mandić.

Recitatori će se nadmetati u tri kategorije: mlađi uzrast (niži razredi osnovne škole), srednji (viši razredi osnovne škole) i srednjoškolski uzrast. Biće proglašena tri prva mesta u sve tri kategorije.

Okružna smotra zakazana je za 6. april, a najbolji recitatori  u sve tri kategorije, predstavljaće naš okrug na republičkom takmičenju, koje se tradicionalno organizuje u maju mesecu u Valjevu.

Organizator smotre je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge Kosovska Mitrovica a  pokrovitelj Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrpovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još